Proiecție film documentar „Trashed”

Zero Waste Romania şi Festivalul Internațional de Film Transilvania vă invită la proiecția filmului documentar „Trashed”, care va avea loc în data de 5 iunie, la ora 20:00, la Galeriile Ferdinand.

„Trashed” a avut premiera în anul 2012, în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Ulterior, a fost vizionat în peste 40 de țări și în sute de comunități responsabile din întreaga lume. A ajuns să fie difuzat atât de către Palatul Parlamentului din Londra, Adunarea Națională Galeză și Parlamentul Scoțian, cât și de Adunarea Națională Franceză, Parlamentul European și Primăria New York. A fost proiectat la 46 de festivaluri de film, nominalizat de 13 ori și a câștigat opt premii.

În data de 5 iunie 2014, va fi difuzat și la Cluj-Napoca, în cadrul Festivalul Internațional de Film Transilvania. Vizionarea va avea loc la Galeriile Ferdinand, de la ora 20.

Paul Connett, unul dintre protagoniștii filmului, vine în România 
Cei care vor participa la eveniment vor avea șansă să-l cunoască pe unul dintre protagoniștii documentarului. Este vorba despre Dr. Paul Connett, expert în chimia mediului și toxicologie.

În ultimii 23 de ani, cercetările sale în domeniul managementului deșeurilor l-au purtat în aproape toate Statele Unite ale Americii, dar și în alte 50 de țări, unde a susținut peste 2000 de prezentări publice pro-bono. Dr. Paul Connett este un pionier în domeniul managementului deșeurilor: nu doar autor a numeroase articole și a cărții „Zero deșeuri“ (apărută în 2008), ci și expert judiciar și co-producător a peste 50 de materiale video pe această temă. Ralph Nader a spus despre el că este „singura persoană care poate face transforma subiectul deșeurilor în ceva interesant”. La invitația Zero Waste România, Paul Connett va împărtăși publicului din România descoperirile sale în materie de deșeuri.