TRASHED – proiecție film și dezbatere la Fân Fest

Trashed este un film documentar despre consumerism și risipa resurselor, contaminarea cu dioxine, poluarea cu plastic a mărilor și oceanelor, injustiție socială, implicare civică și soluții precum „zero waste”.

„Iar cei care nu ați văzut încă «Trashed» ar trebui să o faceți! E un film dur, șocant chiar pentru unii mai sensibili. Nu o salată senzaționalistă și șubredă științific, cum sunt multe filme care circulă pe Internet, ci un documentar serios care are meritul nu doar de a diagnostica, ci și de a prezenta posibile tratamente la această boală a gunoaielor pe care omul a indus-o Terrei și până la urmă și sie însuși, ca societate….” – Radu Mititean, Președinte Clubul de Cicloturism Napoca (CCN, membru fondator Zero Waste România). 

Zero Waste România (ZWR) este o rețea de organizații, grupuri de acțiune și municipalități care militează pentru eliminarea deşeurilor fără depozitarea în natură, îngroparea sau incinerarea acestora, pentru eficiența resurselor și drepturile sistemului informal de reciclare.

Conceptul Zero Waste a fost gândit în urmă cu peste 25 de ani de către Dr. Paul Connett ca o soluție la problema acută a exploatării resurselor și a distrugerii acestora prin incinerare sau îngropare în rampe de gunoi.

Prof. Dr. Paul Connett, unul dintre cei mai cunoscuți experți din lume în chimia mediului și toxicologie, este om de știință, autor, activist și protagonist în filme documentare precum „Trashed” (2012) și „Zero Waste” (2013).

Trailer Trashed